Με χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινάει η εβδομάδα

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών στα ορεινά της Κρήτης και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθεί πρόσκαιρα παγετός.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

 

Λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 15. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοικό ισχυροί 6 μποφόρ.

 

Λίγες νεφώσεις, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα και αρκετό κρύο το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα από νότιες κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς.