Μέχρι 31 Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το Open Mall

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Θεσσαλονίκης (Open Mall) όπως ανέφερε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένει την πρώτη δόση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ για τις απαραίτητες εργασίες του ανοιχτού κέντρου που οριοθετείται στην περιοχή μεταξύ Πλατείας Αριστοτέλους, Μητροπόλεως, Λεωφόρου Νίκης και Λευκού Πύργου.

“Στο Open Mall θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε καινοτομίες που θα αρέσουν στον κόσμο και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε open malls που θα λειτουργούν όπως τα κλειστά”, είπε ο κ.Φιλιππίδης, τονίζοντας πως “εάν πετύχει, βάζουμε πλώρη και θα προσπαθήσουμε τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα να επεκταθούν σε όλη την πόλη”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επανέλαβε την πρότασή του πως τα καταστήματα του κέντρου θα πρέπει να είναι ανοιχτά το απόγευμα του Σαββάτου για να διευκολύνουν τις αγορές των ξένων επισκεπτών -ιδιαίτερα των Βαλκάνιων που έρχονται Σαββατοκύριακα στην πόλη- και να κλείνουν τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ