Μεγάλος Περίπατος: Ο δήμος Αθηναίων έσβησε τα συνθήματα από τις ζαρντινιέρες -Τα έγραψαν μετά από πορεία [βίντεο]

Συνθήματα με σπρέι και καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι στις ζαρντινιέρες στον Μεγάλο Περίπατο στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις και τις πορείες, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Εικόνες: Βανδάλισαν τον Μεγάλο Περίπατο
Η πορεία προς το Σύνταγμα -στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άτομα και αρκετοί φοιτητές- εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο ορισμένοι ξέφυγαν με αποτέλεσμα να βανδαλίσουν τις ζαρντινιέρες τόσο στην πλατεία όσο και στην Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας.

Βίντεο: Αποκαταστάθηκαν οι καταστροφές στον Μεγάλο Περίπατο
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, συνεργία του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν στην Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και αποκατέστησαν τις ζημιές που προκάλεσαν λίγο νωρίτερα άγνωστοι στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στο Facebook φαίνεται πώς με ειδικό καθαριστικό τα συνθήματα απομακρύνθηκαν από τις ζαρντινιέρες στην οδό Πανεπιστημίου.

«Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν», έγραψε ο Κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: iefimerida.gr