Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπας Χάρι: Γιατί η βασίλισσα, παρά το στραπάτσο, δεν θα τους πάρει τους τίτλους

Πιθανότατα θα κρατήσουν τους βασιλικούς τους τίτλους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, παρά την αποχώρησή τους από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα σε μια προσπάθεια να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέδωσαν την Τετάρτη το βράδυ ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδιά τους για να περνούν το χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, ενώ παράλληλα παραιτούνται από το μερίδιο τους από την κρατική επιχορήγηση. Στο τέλος της δήλωσής του, το ζευγάρι υπογράφει ως «Οι αυτού υψηλότητες, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ».

Φυσικά, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν την άποψή τους για το σκάνδαλο που προκάλεσαν στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, με το hashtag #megxit να γίνεται viral. Την ίδια ώρα, πολλοί απογοητευμένοι από την στάση και την συμπεριφορά τους, θεωρούν πως θα πρέπει να τους αφαιρεθούν οι τίτλοι αν τελικά απομακρυνθούν από την εκπλήρωση των βασιλικών τους καθηκόντων εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν εξασφαλίσει την άδεια χρήσης του ονόματος «Sussex Royal» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βιάζονται να απαλλαγούν από το βασιλικό τους καθεστώς.

Κρατάνε τους τίτλους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι – Η βασιλική οικογένεια έχει πάρει το μάθημά της από την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Μιλώντας χθες το βράδυ, εμπειρογνώμονες δήλωσαν πως το ζευγάρι θα έχει την δυνατότητα να κρατήσει τους τίτλους του ενώ την ίδια ώρα θα απολαμβάνουν ένα επίπεδο ανεξαρτησίας που δεν έχει δει κανείς μέχρι τώρα στην βασιλική οικογένεια. Αλλά πρόσθεσαν πως τα αιτήματα της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι έχουν προκαλέσει μια πραγματική κρίση που δεν θα είναι εύκολο να λυθεί, με την βασίλισσα Ελισάβετ να προσπαθεί να βρει μία λύση.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη αλλά πως έχουν πάρει τα μαθήματά τους από το παρελθόν και παρά το γεγονός ότι η συγχωρεμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε παραιτηθεί από τον τίτλο της, πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να κατηγορούν την βασιλική οικογένεια για την απόφαση αυτή. «Δεν νομίζω ότι κάποιος στην βασιλική οικογένεια θα ήθελε να ακολουθήσει την ίδια πορεία και ο γιος της» προσθέτουν.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν ήταν το μοναδικό μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχασε τον τίτλο της αλλά και η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, Σάρα, που έχασε τον τίτλο μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 1996, όπως έκανε και η Νταϊάνα όταν χώρισε από τον Κάρολο.

Ένας εμπειρογνώμονας είπε πως η βασίλισσα Ελισάβετ έχει την δυνατότητα να αφαιρέσει τους τίτλους από την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι. Ο πρώην βουλευτής Νόρμαν Μπέικερ, πρόσθεσε: «Είσαι είτε μέλος της βασιλικής οικογένειας είτε όχι.

Τέλος στην χρηματοδότηση από τον πρίγκιπα Κάρολο
Πάντως, ακόμη κι αν διατηρήσουν τους τίτλους τους, όπως έγινε γνωστό ο πρίγκιπας Κάρολος φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον γιο του. Μιλώντας στους The Times, μια πηγή, δήλωσε πως ο πρίγκιπας Κάρολος «έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κόβει πλέον λευκές επιταγές στον γιο του». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov τα δύο τρία των Βρετανών πιστεύουν ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση από το δουκάτο της Κορνουάλης, δηλαδή το δουκάτο του πρίγκιπα Κάρολου.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/megkan-markl-hari-basilissa-titloi-ntaiana