Μειώσεις φόρων προαναγγέλλει ο ιταλός πρωθυπουργός

Σειρά φοροελαφρύσεων εξήγγειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ξεκινώντας από το 2016, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αυξηθούν παράλληλα τα δυσθεώρητα επίπεδα του ιταλικού χρέους. 

Μεταξύ των σημαντικότερων παρεμβάσεων θα είναι, από το 2016, η κατάργηση του φόρου στην πρώτη κατοικία, ένα από τα μέτρα που είχαν προκαλέσει την εντονότερη δυσφορία. Εκτιμάται ότι τα έσοδα στα κρατικά ταμεία από το φόρο ανέρχονται σε περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως.

Όπως ανέφερε ο Ρέντσι σε συνέδριο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος στο Μιλάνο, η κυβέρνηση προτίθεται από το 2016 να καταστήσει παρελθόν το φόρο πρώτης κατοικίας: «Οι άλλοι το έλεγαν, εμείς το κάνουμε» ανέφερε, μιλώντας χαρακτηριστικά για «κοπερνίκεια επανάσταση». 

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει από το 2017 τη φορολογία στις επιχειρήσεις και από το 2018 το φόρο εισόδημάτος.

Ο στόχος του Ρέντσι, όπως είπε, είναι σε ορίζοντα πέντε χρόνων οι φοροελαφρύνσεις να έχουν φτάσει τα 50 δισ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν, υποστήριξε ο ιταλός πρωθυπουργός, με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr