Μέλος ή υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους ο δράστης στο Παρίσι

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Φύλλο χαρτί με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι έφερε πάνω του ο άνδρας ο οποίος, οπλισμένος με μαχαίρι, επιχείρησε να εισέλθει νωρίτερα σε αστυνομικό σταθμό στη Μπαρμπ, συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο άνδρας, ο οποίος πυροβολήθηκε από Γάλλους αστυνομικούς και έχασε τη ζωή του, έφερε επίσης κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με εισαγγελέα του Παρισιού.

Ο άνδρας ο οποίος κρατούσε μαχαίρι και ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία του Παρισιού νωρίτερα, όταν αποπειράθηκε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος), φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Ερωτηθείς εάν η ζώνη ήταν ψεύτικη, ο εκπρόσωπος απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Οι γαλλικές αρχές είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους ανθρώπους που κατοικούν στα πέριξ του αστυνομικού τμήματος κτήρια να μείνουν εντός και να κλείσουν τα παράθυρά τους, ενώ έχει κληθεί μονάδα αντιμετώπισης βομβών, καθώς ο άνδρας φέρόταν να φορούσε τη ζώνη εκρηκτικών, η οποία τελικώς αποδείχτηκε ψεύτικη.

Λίγο πριν την επίθεση, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι, μεταξύ αυτών και στους αστυνομικούς, μιλώντας ενώπιον μελών των γαλλικών σωματών ασφαλείας