Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή «άδειασαν» τα καλάσνικοφ στην πρεσβεία

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών διαθέτει βαρύ οπλοστάσιο και γι αυτό το λόγο έχει επιλέξει από την πρώτη στιγμή να κάνει εντυπωσιακά χτυπήματα, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με συμβολισμό αλλά και με επίδειξη δύναμης.

 

Τα χτυπήματα της Ο.Λ.Α. αποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες έχουν σίγουρα στη διάθεσή τους ένα ρουκετοβόλο, τρία Καλάσνικοφ, ενώ εκτιμάται πως έχουν πιστόλια και χειροβομβίδες, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση συμπλοκής.

 

Στην ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν οι τρομοκράτες να επιχειρήσουν και νέο χτύπημα αυτή τη φορά με το ρουκετοβόλο που διαθέτουν, με το οποίο έχουν κάνει δύο αποτυχημένες επιθέσεις.

 

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για μια οργάνωση με τουλάχιστον 6 μέλη εκ των οποίων ορισμένα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζουν στην παρανομία.

 

Ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι ένας νεαρός αντιεξουσιαστής, που εξαφανίστηκε αμέσως μετά την υπόθεση του εντοπισμού μεγάλου αριθμού Καλάσνικοφ και φυσιγγίων, που είχαν βρεθεί σε χώρο στάθμευσης στα Εξάρχεια.

 

«ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ» ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 40΄΄

 

Τα 40 κρίσιμα δευτερόλεπτα της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία εξετάζουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας επιχειρώντας να εντοπίσουν έστω και το παραμικρό λάθος που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα και τη σύλληψη των τρομοκρατών.

 

Όπως φαίνεται στο υλικό από τις 50 κάμερες ασφαλείας που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ τα μέλη της οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” έφτασαν στη συμβολή των οδών Σώχου και Κηφισίας με ένα σκούρο βαν.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία οι δράστες ήταν τέσσερις. Ο ένας παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο έτοιμος προφανώς να ανάψει τη μηχανή και να ξεκινήσει, ένας δεύτερος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και είχε την ευθύνη να εποπτεύει τον χώρο και στη συνέχεια οι άλλοι δύο κατέβηκαν με τα Καλάσνικοφ και άρχισαν τον καταιγισμό πυροβολισμών κατά της πρεσβείας.

 

Ωστόσο παρά τον μεγάλο αριθμό καμερών, που υπάρχουν γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αξιοποιήσιμο υλικό είναι λίγο λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του χαμηλού φωτισμού.

 

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες αν και μέχρι στιγμής γνωρίζουν μόνο ότι διέφυγαν από την οδό Αδριανίου. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι δράστες γνώριζαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο που θα στέκονταν να πυροβολήσουν ο σκοπός της πρεσβείας δεν έχει πλήρη ορατότητα.