Μέσα στους πρώτους δήμους πανελληνίως ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην προσφορά μυελού των οστών. Αυξήθηκε ο αριθμός Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο σταθερά αυξανόμενος αριθμός του κινήματος των Εθελοντών Αιμοδοτών που έχει διαμορφωθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στην Εβδομάδα Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που πραγματοποιήθηκε από τις 23 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου, με σταθμούς και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Πεύκων, Αγίου Παύλου, Συκεών και Νεάπολης).

Πλήθος κόσμου, ανταποκρινόμενο στην εκστρατεία ενημέρωσης μέσω της κινητοποίησης ολόκληρου μηχανισμού του δήμου, έσπευσε να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα οι αριθμοί για ακόμη μια φορά να ανέβουν πιο ψηλά από την προηγούμενη αιμοδοτική διαδικασία και τους Εθελοντές να ξεπερνούν και πάλι τον εαυτό τους, καθώς η συγκέντρωση μονάδων αίματος έφτασε συνολικά τις 594 και στις τέσσερις Δ.Ε. του δήμου.

Τα ισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας, όμως, πολλαπλασιάζονται από τους εθελοντές δότες μυελού των οστών που εγγράφονται στον κατάλογο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μόνο στην τελευταία εκστρατεία του Ιουνίου, στον κατάλογο εγγράφηκαν 23 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε περισσότερους από 480 δότες. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός κατατάσσει το δήμο Νεάπολης-Συκεών στους πρώτους δήμους πανελληνίως, κατέχοντας τα σκήπτρα σε ποσοστό 17,77% του συνόλου εθελοντών δοτών από το Νομό Θεσσαλονίκης, που αριθμεί 2.700 δότες, ενώ τα πανελλαδικά στοιχεία της Τράπεζας καταγράφουν 69.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Δήμος πρότυπο…»

«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δεν κάνει απλώς κάτι καλό, αλλά κάνει έργο ζωής…», σχολιάζει το στέλεχος του Συλλόγου Κάτια Χατζηπέτρου, και προσθέτει: «Ο δήμος αυτός αποτελεί πρότυπο δήμου στο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και παράδειγμα δήμου με προσφορά στην ανθρωπιά».

«Στο δήμο μας δημιουργήσαμε μια παράδοση ετών στηριζόμενοι στον εθελοντισμό σ’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της εθελοντικής αιμοδοσία, της προσφοράς μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και δωρεάς οργάνων σώματος. Προχωρήσαμε γιατί οι εθελοντές μας έδειξαν το δρόμο με την αθρόα συμμετοχή τους σε κάθε εξόρμησή μας. Είμαστε υπερήφανοι για τα διαδοχικά αποτελέσματα και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά εκ μέρους όλων των αποδεκτών κάθε τέτοιας σημαντικής προσφοράς όλους τους εθελοντές και δότες, παλαιούς και νέους. Θέλω να τους καλέσω να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα να είναι πιστοί στο ραντεβού με την προσφορά στον συνάνθρωπο και να συμπαρασύρουν κι άλλους σε αυτή την κατεύθυνση ώστε ο κύκλος ολοένα να μεγαλώνει», δηλώνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι Εβδομάδα Αιμοδοσίας ξεκίνησε από τα Πεύκα και τον Άγιο Παύλο, συνεχίστηκε στις Συκιές και ολοκληρώθηκε στη Νεάπολη, με τους ανθρώπους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου αλλά και το δυναμικό των πέντε εμπλεκόμενων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται επί ποδός. Η κινητοποίηση όλων των πλευρών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με αδιαμφισβήτητη απόδειξη τους αριθμούς, αλλά και τα χαμόγελα γεμάτα ικανοποίηση του κάθε εθελοντή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αιμοδοσίας γινόταν παράλληλα συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους, οι εθελοντές αιμοδότες, παραλάμβαναν δυο προσκλήσεις για τους θερινούς κινηματογράφους Νεάπολης-Συκεών.