Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως αποφασίστηκε σήμερα, δεύτερη ημέρα της διεξαγωγής της εν μέσω διαδηλώσεων, αντιδράσεων από τους φορείς του Κορυδαλλού αλλά και καταγγελιών για ξυλοδαρμό.

 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, για το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης σε άλλον χώρο αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία. «Εμείς δεν επιλέγουμε χώρους για να δικάσουμε, το θέμα της αίθουσας ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Μόλις το λύσει, βρίσκοντας άλλον χώρο, αμέσως θα μετακινηθούμε» ανέφερε.

 

Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο. Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι μια λύση θα ήταν, το δικαστήριο να συνεδριάζει μετά τις μεσημεριανές ώρες. Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά την διακοπή της δίκης άρχισε και η αποχώρηση των συγκεντρωμένων, από τον ευρύτερο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της Χρυσής Αυγής. 

Παρόντες στο δικαστήριο, από τη φερόμενη ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης, Μιχάλης Αρβανίτης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας. Οι δύο τελευταίοι είχαν εμφανιστεί και κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας.

 

Η δεύτερη ημέρα της δίκης σκιάστηκε από καταγγελία ενός άνδρα ότι έπεσεθύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε αστυνομικό, λίγο πριν από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, οι επιτιθέμενοι ήταν αντιεξουσιαστές που τον θεώρησαν χρυσαυγίτη χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο νεαρός άνδρας, που σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις τραυματίσθηκε ελαφρά, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει στο σημείο της οδού Σολωμού, όπου βρίσκονταν λίγα άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Πηγή: Έθνος