Μετακινήσεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ

Τέλος στο αδιαφανές και δημοσιονομικά επιζήμιο καθεστώς των μετακινήσεων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εφεξής κάθε υπάλληλος θα μετακινείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και ύστερα από συγκεκριμένο διαγωνισμό και μοριοδότηση των προσόντων.

 

Πράσινο φως για τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας έδωσε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με την έκδοση εγκυκλίου στην οποία ζητά από τους γενικούς διευθυντές τη χαρτογράφηση όλων των ειδικών διατάξεων με τις οποίες πραγματοποιούνται αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις.

 

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η καταγραφή των κάθε είδους μετακινήσεων στο Δημόσιο, που θα ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Ιουνίου, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας που θα αποσυνδεθεί από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

 

Νέο τοπίο το 2015

 

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για την επιλογή των προϊσταμένων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες καθώς και το νέο μισθολόγιο με το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τη μορφή του κρατικού μηχανισμού από το 2015.

 

Περισσότερες από 80 υπογραφές και μέχρι 8 μήνες απαιτεί σήμερα ολοκλήρωση της διαδικασίας μίας απόσπασης ή μετάταξης στο Δημόσιο.

 

Κάντε κλίκ στο δημοσίευμα για να το δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση:

 

 

Πηγή: Έθνος