Μια «Ψηφιακή Αλάνα» για παιδιά

Με το σύνθημα «Ναι στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια» παρουσιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα cyberkid.gov.gr, που δημιουργήθηκε για την ενημέρωση παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στην παρουσίαση, που έγινε για μαθητές, παραβρέθηκαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

 

Το νέο στοιχείο της ιστοσελίδας είναι η «Ψηφιακή Αλάνα», δηλαδή ένας ιστοχώρος, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια κλασσικά παιχνίδια, όπως ο «Γκρινιάρης», αλλά και νέα. Τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν την «Ψηφιακή Αλάνα».

 

«Το ίντερνετ είναι σημαντικό για τη νέα γενιά, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με ασφάλεια. Δημιουργήσαμε έναν διαδικτυακό χώρο για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά χωρίς κίνδυνο από παιδόφιλους ή άλλους που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

 

Ο διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σε δηλώσεις του, γνωστοποίησε ότι υπάρχει ιστοσελίδα, που προσφέρει παιχνίδι σε παιδιά, ζητώντας τους να ντύσουν κούκλες, για την οποία υπάρχουν ήδη έξι περιπτώσεις παιδιών που έχουν παρενοχληθεί κι έχουν σχηματιστεί έξι δικογραφίες, και τόνισε ότι οι γονείς, εάν αντιληφθούν περίπτωση παρενόχλησης σεξουαλικής ή άλλης των παιδιών τους στο διαδίκτυο, πρέπει άμεσα να καλέσουν το 11012 για να ενημερώσουν την αστυνομία.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ