ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ: Ο διεθνώς καταξιωμένος ιστορικός πολιτισμού και κριτικός σύγχρονης τέχνης Νίκος Παπαστεργιάδης στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25

 

Με τιμή, χαρά και ενθουσιασμό, το ΜέΡΑ25 ανακοινώνει σήμερα την συμπόρευση του Νίκου Παπαστεργιάδη και την ένταξή του στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25.

Ο Νίκος, κορυφαίος κριτικός σύγχρονης τέχνης διεθνώς, διευθύνει το Ερευνητικό Κέντρο Δημόσιων Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης όπου είναι Καθηγητής Πολιτισμικών Σπουδών.

Προηγουμένως ήταν Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ, της Γλασκώβης και του Κέιμπριτζ. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες και διανοούμενους, όπως οι John Berger, Jimmie Durham και Sonya Boyce. Τον τελευταίο καιρό γράφει βιβλία, δίνει διαλέξεις και ερευνά τον μετασχηματισμό της σύγχρονης τέχνης και των θεσμών πολιτισμού (π.χ. Μουσεία) λόγω των εξελίξεων της ψηφιακής τεχνολογίας.

Για δεκαετίες, ο Νίκος συμβουλεύει κυβερνήσεις, ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς θεσμούς για θέματα πολιτισμικής ταυτότητας. Η τεράστια βιβλιογραφία του συμπεριλαμβάνει βιβλία όπως το «Ο Νεωτερισμός ως Εξορία» (1993), το  «Κοσμοπολιτισμός και Πολιτισμός» (2004) και το  «AmbientScreens» (2016).

Ως ενεργός Έλληνας της Διασποράς, ο Νίκος συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Κέντρο Για Τον Σύγχρονο Πολιτισμό της Μελβούρνης.

 

ΜέΡΑ25 – ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΗ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΜέΡΑ25 – ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ