Μητρώο δέντρων αποκτά η Θεσσαλονίκη

Περιστατικό ξαφνικής πτώσης που οφείλεται στην αυξομείωση της θερμοκρασίας χαρακτήρισε τη δραματική πτώση κορμού του πλάτανου σε χωριό της Φθιώτιδας ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ Θεοχάρης Ζάγκας.

Ο κ Ζάγκας που έχει αναλάβει από το 2007 μαζί με το Σωματείο Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης τη φροντίδα των πανύψηλων δένδρων στην οδό Βαφοπούλου κοντά στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο αποκάλυψε πως πριν από λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή απομακρύνθηκαν σάπιοι κορμοί δένδρων διότι κρίθηκαν επικίνδυνοι για πιθανή πτώση.

“Η φροντίδα του αστικού πρασίνου πρέπει να γίνεται από ειδικούς και τα δένδρα θέλουν συστηματική παρατήρηση δύο φορές το χρονο, μία όταν έχουν φύλλα και μία χωρίς αυτά. Κάθε δήμος θα έπρεπε να έχει έναν ειδικό για τα δένδρα όμως αυτό είναι …πολυτέλεια ακόμη και για τους μεγάλους δήμους της χώρας”είπε και συμπλήρωσε πως σε λίγες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο δέντρων της Θεσσαλονίκης όπου καταγράφονται και ταυτοποιούνται για να παρακολουθηθούν όλα τα δένδρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια συνεργασία του τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και ενός ιδιωτικού γραφείου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr