Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας υπογράφουν ηΑ΄ Νευροχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ και το Ινστιτούτο ΝΝ Burdenko της Μόσχας

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, που εδρεύει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης(Π.Γ.Ν.Θ.) ΑΧΕΠΑ, και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko, που εδρεύει στη Μόσχα, θα υπογραφεί στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Νευροχειρουργικού Συνεδρίου και του 4ου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης,που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο «ΜakedoniaPalace».

Η τελετή υπογραφής θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στις 17.00, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου «ΜakedoniaPalace».

Το Ινστιτούτο ΝΝ Burdenko είναι ένα από τα μεγαλύτερα Νευροχειρουργικά Κέντρα παγκοσμίως και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το έργο του.Η διμερής επιστημονική συνεργασία μεταξύ της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenkoαναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και να ενισχύσει την εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνικών και την εκπαίδευση Νευροχειρουργών.

Στην τελετήθα παραστούν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, ΚαθηγητήςΚυριάκος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής του ΙνστιτούτουΝΝ Burdenko,AlexanderPotapov, ο Διευθυντής της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Αναπληρωτής ΚαθηγητήςτουΤμήματος Ιατρικήςτου ΑΠΘΙωάννης Πατσαλάς, ο Καθηγητήςτου Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ,Παναγιώτης Σελβιαρίδης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής ΝευροχειρουργικήςΕταιρείας,Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαος Φόρογλου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί επίσης ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», Ιβάν Σαββίδης,καθώς το Ίδρυμα θα υποστηρίξει οικονομικά τη συνεργασία, κυρίως με τη μορφή υποτροφιών, για ανταλλαγή και μετεκπαίδευση νέων Νευροχειρουργών των δύο χωρών.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους:

-Διευθυντής Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΤμήματος Ιατρικής του ΑΠΘΙωάννης Πατσαλάς, τηλ. 697967389, 2310 994612

-Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Α’ Νευροχειρουργική Κλινική ΑΠΘ,Νικόλαος Φόρογλου,τηλ. 6945806104, 2310 994701