Μόνο υπέρ των κεκτημένων της η ΓΣΕΕ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Και ξαφνικά μας προέκυψε η αυστηρή ΓΣΕΕ. Έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Όχι, η ανακοίνωση δεν έχει να κάνει με κάποια μνημονιακά μέτρα. Δεν καταγγέλλει η ΓΣΕΕ τη μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν καταγγέλλει την πολιτική που έφερε χιλιάδες νέα λουκέτα και νέες στρατιές ανέργων. Δεν καταγγέλλει η ΓΣΕΕ τα μέτρα προστασίας των τραπεζών και την πώληση των κόκκινων δανείων των εργαζομένων και των ανέργων στα distress funds. Δεν καταγγέλλει την αρπαγή χιλιάδων σπιτιών. Η εξαφανισμένη στα χρόνια των μνημονίων ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κατάργηση της χρηματοδότησης των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας.

Η εξαφανισμένη ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι κόπηκε η δωρεάν χρηματοδότηση των συνδικαλιστών και των εργατοπατέρων, οι οποίοι πέρα από κάποιες χλιαρές δηλώσεις, δεν έχουν βγει να καταγγείλουν τα μνημονιακά μέτρα και τη συστηματική φτωχοποίηση, επί έξι ολόκληρα χρόνια, των ελληνικών νοικοκυριών. Εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά όπου βρισκόταν τόσους μήνες που τα μνημονιακά νομοσχέδια ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο στη Βουλή, για να μην ακουμπήσει κανείς τον πακτωλό χρημάτων με τον οποίο γίνεται στη χώρα μας ο χρηματοδοτούμενος συνδικαλισμός.

Και κάνει λόγο η ΓΣΕΕ για δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν παρακρατηθεί και προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Ομολογεί δηλαδή η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της ότι όλοι αυτοί οι μονίμως εξαφανισμένοι εργατοπατέρες, που ζουν πλούσια χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως, από εισφορές, τον ιδρώτα δηλαδή των εργαζόμενων. Εισφορές που προορίζονταν για τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που βίαια καταργήθηκε από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν αποκαταστάθηκε από την παρούσα, ενώ όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία του Οργανισμού(αποθεματικά) πέρασε στον ΟΑΕΔ. Και μας πληροφορεί η ΓΣΕΕ ότι όλα αυτά τα χρήματα, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τα παρακρατά το ΙΚΑ και όχι ο ΟΑΕΔ όπως λέει ο κ. υπουργός, και δεν τα αποδίδει ως οφείλει στον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή των Κοινωνικών Πολιτικών.

Αυτό που δεν μας λέει η ΓΣΕΕ, και δεν μας είπε ποτέ, ούτε έκανε καταγγελία, είναι τι γίνονται όλα αυτά τα σπίτια. Όλες αυτές οι εργατικές κατοικίες που κατασκευάστηκαν και δόθηκαν σε εργαζόμενους για να μπορέσουν να ζήσουν. Δεν διαμαρτύρεται η ΓΣΕΕ για το ότι όλα αυτά τα σπίτια θα καταλήξουν στο Υπερταμείο των 51 δις, το οποίο θα έχει ξένο διοικητή, θα έχει τελικά την έδρα του στο Λουξεμβούργο και θα τα διαθέσουν όπως θέλουν οι δανειστές. Δεν λέει η ΓΣΕΕ ότι οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών, αυτοί δηλαδή που τις πήραν, δεν είναι ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών. Δεν λέει η ΓΣΕΕ ότι αυτοί οι δικαιούχοι δεν έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των εργατικών κατοικιών που τους δόθηκαν, αλλά έχουν μόνο δικαίωμα χρήσης. Δεν λέει η ΓΣΕΕ ότι αυτές οι κατοικίες ανήκουν στο κράτος και ότι ως Δημόσια Περιουσία, θα περάσουν μαζί με όλα τα άλλα κρατικά ακίνητα στο Υπερταμείο, θα πουληθούν σε ξένους και είναι πολύ υπαρκτός ο κίνδυνος να πεταχτούν στο δρόμο όλες αυτές οι εργατικές οικογένειες. Όλα αυτά τα νοικοκυριά. Παρά μόνο επαναστατεί η ΓΣΕΕ και κάνει λόγο για πρακτικές άλλων εποχών, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τη στρόφιγγα και να κόψει τη ροή των πολλών δις ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων, οι οποίες πήγαιναν στα ταμεία της ΓΣΕΕ για να εξακολουθούν να έχουν οι εργατοπατέρες υψηλότατους μισθούς,  ιδιωτικά αυτοκίνητα, δωρεάν ταξίδια και μετακινήσεις, και να μην κάνουν στην ουσία τίποτα απολύτως από το να είναι εξαφανισμένοι όλα αυτά τα χρόνια που ο ελληνικός λαός πτωχεύει από μέρα σε μέρα και δίνει τον αγώνα της επιβίωσης απέναντι σε μνημονιακές κυβερνήσεις, μνημονιακά μέτρα, ιδιαίτερα υψηλή φορολογία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, τράπεζες και distress funds.

Οι μόνες φορές που εμφανιζόταν στην επικαιρότητα η ΓΣΕΕ ήταν για να οργανώσει καμιά απεργιούλα με ισχνή συμμετοχή και να αποδείξει ότι υπάρχει και παράγει έργο. Αλλά τώρα που της κλείνουν τη στρόφιγγα, βγήκε από την αφάνεια για να κηρύξει επανάσταση. Κι ύστερα αναρωτιούνται οι εργατοπατέρες γιατί οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει τη πλάτη και τους επιτίθενται όταν τους δουν.