Μοσκοβισί: Θα πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα αν ζητήσουμε έκτακτα μέτρα

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: REUTERS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλώνει ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1, εξέφρασε σε συνομιλητές του φόβους του ακόμη και για την συνοχή και την σταθερότητα της Κυβέρνησης στην Ελλάδα, αν οι δανειστές πιέσουν ιδιαίτερα για το πακέτο μέτρων «σε αναμονή» και ιδίως αν σε αυτό επιμείνουν να υπάρχουν μέτρα που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν ζητήσουμε έκτακτα μέτρα, θα πέσει η Κυβέρνηση».

Ο Επίτροπος Οικονομικών πάντως, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, στον οποίο επιμένουν οι ευρωπαίοι δανειστές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να βρεθεί μια συμφωνία Θα πρέπει να νομοθετηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις με αξιόπιστο τρόπο. Το μνημόνιο δεν κάνει λόγο για δεκαετίες. Αναφέρεται στο 2018 και αυτό που θέλουμε είναι να πετύχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018».

Ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων του κουαρτέτου παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, η Κυβέρνηση ετοιμάζει πυρετωδώς το Ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα προβλέπονται φόροι για «όλους και για όλα», με μεγάλες επιβαρύνσεις, ακόμη και για τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα.