Ν. Ζώκας στο radio1d.gr: “Η αυτοδιοίκηση είναι το “μακρύ χέρι” της κεντρικής εξουσίας”

Την πεποίθησή του ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το “μακρύ χέρι” της κεντρικής εξουσίας και υιοθετεί τις αντιλαϊκές πολιτικές εξέφρασε με συνέντευξή του στο radio1d.gr ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Νίκος Ζώκας.

 

Ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός είναι του ΚΚΕ και πρόσθεσε με έμφαση ότι “είμαστε οι μοναδικοί που δεν δηλώνουν ότι είμαστε τάχα ανεξάρτητοι”. Ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για ένα δυνατό ΚΚΕ καθώς ακόμη και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καθαρά πολιτικές. “Το εισόδημα των εργαζομένων και γενικότερα των πολιτών έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βάλει ένα φρένο αλλά μέχρι στιγμής δεν το κάνει”, είπε.

 

Ερωτηθείς για το πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να ανατρέψει κεντρικές πολιτικές, έφερε το παράδειγμα του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος επέλεξε για την κατασκευή της β’ φάσης ανάπλασης της νέας παραλίας έναν εργολάβο που έδινε μεγάλη έκπτωση γνωρίζοντας ότι αυτό θα είχε άμεση συνέπεια στα μεροκάματα των εργατών. “Στην ουσία συναίνεσε στη κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, δίνοντας τη δυνατότητα στον εργολάβο να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργάτες. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να απολαμβάνουν μία ωραία παραλία αλλά δεν γνωρίζουν ότι οι εργάτες που την κατασκεύασαν πληρώνονταν ελάχιστα”, τόνισε.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr