Να μην “ξηλωθεί” πάρκο για να γίνει αμφιθέατρο ζητούν κάτοικοι στο Ρετζίκι

Αντίθετοι στη μετατροπή του πάρκου στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης σε αμφιθέατρο, είναι τα μέλη της Αυτοδιοιητικής Κίνησης Οικολογία Αλληλεγγύη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, διεκδικώντας διαβούλευση και διαφάνεια στα έργα που αφορούν τους δημότες.

 

Οπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου το μέλος της Κίνησης, Θανάσης Μακρής, η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών έχει δημοπρατήσει, χωρίς διαβούλευση, έργο που προβλέπει το ξήλωμα πάρκου, που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Ρετζίκι και μέχρι την οδό Παπανικολάου και την μετατροπή του σε αμφιθέατρο. Ο κ.Μακρής κατήγγειλε επίσης, την πρακτική να γίνονται έργα με ένταξή τους σε ενεργές εργολαβίες, “παρακάμπτοντας τη νόμιμη δημοκρατική διαδικασία και κάνοντας έργα χωρίς διαφάνεια, διαβούλευση, μελέτη και προδιαγραφές”.

 

Τέλος, αναφέρθηκε στην πίεση της τοπικής κοινωνίας για την επίλυση του προβλήματος, που αφορά στην αστική και τοπική συγκοινωνία του Ρετζικίου, καθώς – όπως είπε – τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι ιδιαίτερα αραιά και ζήτησε την άμεση βελτίωση της σύνδεσης της περιοχής με την πόλη.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr