Νέα Δημοκρατία: Αντιδράσεις για τις δημοσκοπήσεις

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS

Την αντίδραση υποψηφίων για την ηγεσία της Ν.Δ. προκάλεσαν νέες δημοσκοπήσεις, εν όψει της εκλογής, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

Ως «αναξιόπιστες και αντιεπιστημονικές» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν αλλαγές στα ποσοστά των υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ. «Είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων. Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες», υποστήριξε ο κ. Αμπατζόγλου.

Την Παρασκευή, δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για τον «Ελεύθερο Τύπο» έδινε μικρό προβάδισμα στον κ. Τζιτζικώστα έναντι του κ. Μεϊμαράκη.
Την Κυριακή, σε ανάλογα ευρήματα κατέληγε τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -τον οποίο οι εν λόγω δημοσκοπήσεις δείχνουν τρίτο- μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει σε καμία δημοσκόπηση από τη στιγμή που δεν μπορεί να προσδιορίσει το εκλογικό σώμα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει καλά «διότι είναι ένα γερασμένο κόμμα» και συμπλήρωσε πως θα χρειαστούν μήνες μετά τις εκλογές για να καταφέρει το κόμμα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, καθώς «πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα, οργανωτικές δομές και να πάμε σε ένα συνέδριο επανίδρυσης όπου θα γίνουν πολλές καταστατικές αλλαγές». Επισήμανε ότι το πρώτο δείγμα θα το δώσει ως αρχηγός, από την πρώτη μέρα, ζητώντας τις παραιτήσεις των στελεχών του οργανωτικού της Ν.Δ. και παραλαμβάνοντας τα ηνία όχι από τη Συγγρού, αλλά από κτήριο που θα έχει φθηνότερο μηνιαίο ενοίκιο από τη στιγμή που η Ν.Δ. είναι ένα «περίπου χρεοκοπημένο κόμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ν.Δ. δεν καρπώνεται την απαξίωση του κ. Τσίπρα, διότι είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει χάσει την επικοινωνία με την κοινωνία».

Πηγή: Ναυτεμπορική