Νέα «τρύπα» 1.100.000 ευρώ βρέθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Μέχρι και το τελευταίο ευρώ θα ζητήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα λεφτά που χάθηκαν από τα ταμεία του, κυρίως την περίοδο Παπαγεωργόπουλου, είτε από το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, είτε από το σκάνδαλο της παγίας, είτε από καταλογισμούς – πρόστιμα που έχουν γίνει σε βάρος του δήμους στο παρελθόν και αφορούν μόνο τα τελευταία, ένα ποσό 4,4 εκατ. ευρώ που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

 

Μόλις τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι μία ακόμη τρύπα που υπολογίζεται σε 1.100.000 ευρώ βρέθηκε στα ταμεία του δήμου μετά την έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν το διάστημα 1998 – 2004, αλλά χωρίς εντάλματα.

 

Ο οικονομικός επιθεωρητής εντόπισε ειδικές εντολές πληρωμών που δεν αντιστοιχούσαν σε τιμολόγια προμηθευτών α οποία αναζητήθηκαν στα αρχεία του δήμου όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

 

Ο Γ. Μπουτάρης: «Είναι πολλά τα λεφτά και τα ζητάμε από τους υπαίτιους, είτε αυτοί λέγονται καταδικασθέντες είτε όσοι θα καταδικαστούν, αφού η υπόθεση της παγίας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε με έμφαση στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Μπουτάρης αναφορικά με τα χρήματα που διεκδικεί ο δήμος, προσθέτοντας ότι «δεν έχει τελειώσει η ιστορία και δεν έχουν βεβαιωθεί όλα τα ποσά που λείπουν».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαοδάι Καπόν, στον δήμο έχουν επιβληθεί πρόσημα για το χρονικό διάστημα 1993-2010, ύψους 4,4 εκατ. ευρώ που αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ, χαρτοσήμων από μίσθωση ακινήτων, μη απόδοση χρημάτων στην πρόνοια από πολιτιστικές και εκθεσιακές εκδηλώσεις και πρόσημα από τη μη σωστή τήρηση των φορολογικών στοιχείων του δήμου (γυμναστήρια).
Τα πρόστιμα αυτά μαζί με τις προσαυξήσεις ανεβάζουν το ποσό στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
 

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ