Νεάπολη-Συκειές: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στις μέρες μας τουλάχιστον 285.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποια μορφή σακχαρώδους διαβήτη, δηλαδή το 6,6% του πληθυσμού της γης, ενώ στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται με αυξητικές τάσεις, το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που είναι μια από τις κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία παρέμβασης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πάθηση, διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», δωρεάν μέτρηση σακχάρου. Οι μετρήσεις θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (ρολόι) από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για την ενίσχυση της δομής, η οποία καλύπτει τις ανάγκες ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων, εξυπηρετώντας σε μηνιαία βάση τουλάχιστον 100 άτομα. Από τον Μάρτιο του 2013 έως και τον περασμένο Αύγουστο έγιναν 3.500 συναλλαγές, από τις οποίες ωφελήθηκαν 380 άτομα, με την αξία των φαρμάκων να ανέρχεται στις 170.000 ευρώ και τα προϊόντα-σκευάσματα που έχουν χορηγηθεί να ξεπερνούν τις 19.500 συσκευασίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κοινωνικό Φαρμακείο δήμου Νεάπολης-Συκεών

Αγ. Στέφανου 26, Νεάπολη – Τηλ.: 2310.514706