Νεάπολη – Συκιές: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

dia-biou-mathisis

Στη λειτουργία για τρίτη συνεχή χρονιά του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για ενήλικες προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μετά και την επιτυχία που καταγράφηκε στη διάρκεια των δύο πρώτων εκπαιδευτικών ετών.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να παρέχονται δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους επίπεδο μέσω σύγχρονης και αντικειμενικής πληροφόρησης, να αναβαθμίσουν τη θέση τους στον επαγγελματικό τους κλάδο ή στην αναζήτηση εργασίας, καθώς και να ενισχύσουν το ρόλο τους στο οικογενειακό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενήλικα ανεξαρτήτου επιπέδου μόρφωσης, φύλου ή εθνικότητας. Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν, και είναι διάρκειας 25 και 50 ωρών το καθένα.

Τα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης θα διαμορφωθούν ανάλογα με τη ζήτηση που θα καταγραφεί, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις 10 π.μ.-2 μ.μ. και 4 μ.μ.-8 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών, στο 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης και στο Γυμνάσιο Πεύκων.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 είναι έξι, οι οποίες περιλαμβάνουν 26 θεματικά πεδία: Συγκεκριμένα οι ενότητες είναι οι εξής:

·  Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

·  Νέες Τεχνολογίες

·  Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον

·  Γλώσσα και Επικοινωνία

·  Πολιτισμός και Τέχνη

·  Πρόγραμμα Τοπικής Εμβέλειας

Αιτήσεις-Πληροφορίες

Για πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Γραφείο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος, τηλέφωνο: 2313.329536, -558, -559, -577) από Δευτέρα έως Παρασκευή (12 μ.-3 μ.μ.).

Η υποβολή των αιτήσεων, που γίνεται στο Γραφείο Δια Βίου Μάθησης, έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχισθεί έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας, είναι:

1.   Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

2.   Τιμολόγιο ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λπ.)

Η αίτηση βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών (www.dimosneapolis-sykeon.gr).

Διευκρινίζεται ότι και το επικείμενο εκπαιδευτικό έτος θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης-Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης-Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, με φορείς υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.