Νεάπολη – Συκιές: Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί το Πάσχα

Ανοιχτοί θα είναι και τις ημέρες του Πάσχα οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εκτός από τις επίσημες αργίες.

 

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν με το σύνηθες ωράριο από τις 6.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα, το τακτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και την παροχή πλήρους διατροφής τεσσάρων γευμάτων, έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη μετά το Πάσχα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη συνεχή λειτουργία των δομών παιδικής φροντίδας υλοποιείται από το 2008, από τον πρώην δήμο Συκεών, με σκοπό την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

 

Πρωινή φύλαξη και στα ΚΔΑΠ

 

Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με την πρωινή λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών.

 

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν σε όλη τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, δηλαδή από τις 6 έως και τις 17 Απριλίου, σε τρία τμήματα: στο ΚΔΑΠ Φωκά για τις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας, στο ΚΔΑΠ Αθανασίου Διάκου για τη Δ.Ε. Νεάπολης και το ΚΔΑΠ Πεύκων για τη Δ.Ε. Πεύκων.

 

Οι ώρες προσέλευσης είναι 8π.μ.-9π.μ. και αναχώρησης 1μ.μ.-4.30μ.μ. Στα τμήματα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν με χαμηλό κόστος και παιδιά που δεν επωφελούνται ήδη των δωρεάν υπηρεσιών των ΚΔΑΠ.

 

Πληροφορίες:

Γραφείο ΚΔΑΠ (δημοτικό γυμναστήριο Στρεμπενιώτη, 2313  329560,  2310 628475)

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr