Νεάπολη-Συκιές: Έγινε …νέα και ασφαλής η στροφή Φιλύρου (ΦΩΤΟ)

Τη μορφή μιας νέας και ασφαλούς οδού απέκτησε η οδός Κωνσταντινουπόλεως στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, μετά τις εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν νωρίς χθες το βράδυ. Μετά από αυτό, τη σκυτάλη παίρνουν οι εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.

 

Πρόκειται για το τμήμα από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Γ.Παπανικολάου (στροφή Φιλύρου) και σε μήκος 300 μέτρων, μέχρι το σημείο που σταμάτησε η ασφαλτόστρωση του μεγαλύτερου τμήματος της οδού, που έγινε σε προηγούμενο διάστημα. Το τμήμα αυτό είχε υποστεί σοβαρές βλάβες στο οδόστρωμα λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων και εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών διερχόμενων αυτοκινήτων και δικύκλων, κίνδυνοι πλέον που εξέλειψαν μετά τις εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς χθες το πρωί και ολοκληρώθηκαν πριν την καθορισμένη ώρα, που ήταν στις 10 το βράδυ. Καθ’ όλη τη διάρκειά τους, ειδικά συνεργεία ρύθμιζαν την κίνηση των Ι.Χ. οχημάτων, τα οποία κατηύθυναν μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή πεζοδρομίων, η οποία, όμως, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Αυτές θα ξεκινήσουν αύριο ή τη Δευτέρα, αναλόγως του καιρού, και θα περιλαμβάνουν διαμόρφωση και κατασκευή πεζοδρομίων, πλάτους 1,5-2 μ. και στις δυο πλευρές του δρόμου, από τη διασταύρωση της οδού Κωνσταντινουπόλεως με τη λεωφ. Γ.Παπανικολάου μέχρι την οδό Ορφέως.