Νεάπολη-Συκιές: Μήνας αλληλεγγύης στις σχολικές αυλές

Νόστιμο ρυζόγαλο που μοσχοβολά κανέλα θα προσφέρουν οι μητέρες των νηπίων που φιλοξενούνται στα 1o και 2ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης σε όσους γονείς θελήσουν να μετάσχουν στην ομαδική προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, και ειδικότερα ρυζιού, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Εστιατορίου-Συσσιτίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 

Συγκεκριμένα, από τις 8.30 το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 6 Νοεμβρίου, όσοι βρεθούν στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Δωδεκανήσου 97, Νεάπολη) θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να προσφέρουν τη βοήθειά τους, που θα είναι φυσικά το γευστικό κίνητρο της σπεσιαλιτέ των μαμάδων!

 

Πρόκειται για δύο από όλα σχεδόν τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για την οργάνωση του «Μήνα αλληλεγγύης στις σχολικές αυλές» και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να συγκεντρώσουν ένα βασικό είδος διατροφής στη διάρκεια του Νοεμβρίου και να το προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δομές αυτές κατά της φτώχειας λειτουργούν από το δήμο και το Κέντρο Εργάνη, εξασφαλίζοντας το καθημερινό φαγητό και τα απαραίτητα για το κάθε νοικοκυριό είδη σε περισσότερες από 500 οικογένειες άνεργων, ανασφάλιστων και άπορων δημοτών και κατοίκων.

 

Τα τυποποιημένα τρόφιμα που μπορεί η σχολική κοινότητα να προσφέρει είναι ζυμαρικά, μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, χυμό ντομάτας, κριθαράκι και αλεύρι.

 

Στελέχη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου μεταβαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα και ενημερώνουν αναλυτικά για τους στόχους της νέας αυτής πρωτοβουλίας, εξηγώντας παράλληλα ότι η μόνη ελπίδα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανακάμψουμε είναι να παραμείνουμε Άνθρωποι με ευαισθησίες και κατανόηση.