Νέες προσαγωγές για το φορτίο του θανάτου

Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκαν το πρωί, συνοδεία κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα υπόλοιπα επτά άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, συνολικού βάρους 2 τόνων και 120 κιλών, με το δεξαμενόπλοιο «Noor one» από τα διεθνή ύδατα του Ομάν στην Ελλάδα, προκειμένου να τη διοχετεύσουν στην Ευρώπη μέσω Βελγίου.

 

Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor one», τέσσερις ναύτες και τον 42χρονο πλοίαρχο, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι. Επίσης έναν 41χρονο Τούρκο υπήκοο με βελγικό διαβατήριο και την 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως διαχειρίστρια του πλοίου.

 

Εναντίον όλων των προσαχθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εναντίον ορισμένων εξ αυτών έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι ντίζελ κίνησης χωρίς παραστατικά.

 

Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης, έχουν κριθεί προφυλακιστέα συνολικά 16 άτομα.

 

Για την ποσότητα συνολικού μεικτού βάρους ενός τόνου εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλών) που εντοπίστηκε σε αποθήκη και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη πριν από δύο εβδομάδες, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της.

 

Όλοι τους έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός από τον Αλβανό υπήκοο που κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας.

 

Επίσης, για την υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,6 κιλών) που εντοπίστηκε σε άλλη επιχείρηση του λιμενικού στο Κορωπί σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, έχουν κριθεί προφυλακιστέα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και ένας 32χρονος αλουμινοκατασκευαστής.

 

Ο 32χρονος στη χθεσινή κατάθεσή του σε ανακριτή και εισαγγελέα φέρεται ότι αρνείται τόσο οποιαδήποτε γνώση του φορτίου, όσο και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Απέδωσε, μάλιστα, την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά.

 

Επίσης, ο Ιρανός, ο οποίος φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, (φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος που μετέφερε την ποσότητα ηρωίνης με λάντζα στο πλοίο), σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το φορτίο που μετέφερε το πλοίο και ότι όταν ρώτησε του είπαν: «Εσύ μην ανακατεύεσαι, αυτά που μεταφέρεις δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους». Ο ίδιος δε φέρεται να υποστήριξε: «Είχα ανάγκη τα χρήματα, καθώς έχω τέσσερα παιδιά και είμαι πάμφτωχος».

 

Ολοκληρώθηκε η άντληση του πετρελαίου

 

Χθες ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο «Νoor One». Το καύσιμο βρισκόταν σε συνολικά οκτώ δεξαμενές. Στις έξι υπήρχε περισσότερο νερό από πετρέλαιο και στις άλλες δύο καθαρό ντίζελ κίνησης.

 

Ανώτεροι αξιωματικοί της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος εκτιμούν ότι κατά τον έλεγχο που θα ακολουθηθεί, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών, δεν αποκλείεται στα αμπάρια του πλοίου να βρεθούν σε κρύπτες και νέες ποσότητες ηρωίνης, καθώς η ποσότητα που έχει εντοπιστεί έως στιγμής δεν είναι αριθμητικά στρογγυλοποιημένη.

 

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι οι έρευνες συνεχίζονται πολύ προσεκτικά και σε άλλες περιοχές και εντός και εκτός Αττικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ