Νέοι των ΚΔΑΠμεΑ στο πλευρό νοσηλευόμενων παιδιών του «Ιπποκράτειου»

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα άτομα με αναπηρία δεν αποτελούν μια ειδική ομάδα που πρέπει να ζει απομονωμένη από το κοινωνικό περιβάλλον και το κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας και ως τέτοια ζουν και αναπτύσσονται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις, απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ανθρώπινη φύση και χαίρονται όταν τα ίδια γίνονται κοινωνοί προσφοράς και αλληλεγγύης.

Αυτό αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά οι νέοι των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την πρωτοβουλία που πήραν να επισκεφθούν το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα την Παιδοχειρουργική κλινική, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά που νοσηλεύονται σε αυτήν, να προσφέρουν χαρά, αλλά κυρίως να μεταφέρουν το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Η επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, με την αντιπροσωπεία να αποτελείται από νέους των ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι θα συνοδεύονται από την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη, στελέχη της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών και στελέχη των δομών. Μαζί τους και αντιπροσωπεία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον π.Θεολόγο Τσαμπάζη.

Η αντιπροσωπεία των νέων θα προσφέρει στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδοχειρουργική κλινική του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια, κατασκευές από πυλό που οι ίδιοι οι νέοι δημιούργησαν στα ΚΔΑΠμεΑ, ενώ θα ψάλουν και τα κάλαντα.

Και η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από την ουσιαστική διάσταση της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας, αποκτά και ειδικό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μεταφέροντας το μήνυμα της ισότιμης συνύπαρξης και των ίσων δικαιωμάτων, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι «όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι», τολμώντας να μιλήσουν ζωντανά για την αναπηρία.