Νέο κοίτασμα αερίου στα χέρια των τζιχαντιστών

Δεύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου μέσα σε μία εβδομάδα κατέλαβαν στη Συρία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που εξακολουθούν να διαπράττουν φρικαλεότητες εις βάρος τοπικών φυλών και μειονοτήτων κατά την προέλασή τους και να τις καταγράφουν σε βίντεο που σοκάρουν.

 

Εν τω μεταξύ, οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των σουνιτών ανταρτών συνεχίζονται σε Συρία και Ιράκ.

 

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν 14 αεροπορικές επιδρομές εναντίον κτιρίων και θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ενώ έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εκπαιδεύουν 20.000 Ιρακινούς για να διεξαγάγουν χερσαίες επιχειρήσεις το καλοκαίρι στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, με σκοπό την ανάκτηση του ελέγχου της Μοσούλης αλλά και των οδικών αξόνων στα σύνορα με τη Συρία.

 

Παράλληλα οι αμερικανικές Αρχές φοβούμενες τρομοκρατικό χτύπημα από τζιχαντιστές με δυτικά διαβατήρια ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια για τους επιβάτες που προέρχονται από την Ευρώπη και την Ασία και δεν χρειάζονται βίζα για την είσοδό τους στη χώρα.

 

Οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία -κατέχουν το ένα τρίτο της χώρας- ανακοίνωσαν χθες ότι πήραν τον έλεγχο κοιτάσματος φυσικού αερίου στην επαρχία Χομς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, έπειτα από μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

 

Φωτογραφίες

Σε 18 φωτογραφίες εμφανίζεται η σημαία του ΙΚ να κυματίζει στο κοίτασμα της Τζαχάρ και να έχουν κατασχεθεί μηχανήματα και εξοπλισμός, ενώ στις 30 Οκτωβρίου κατέλαβαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του Σάαρ.

 

Σοκ προκάλεσαν οι νέες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους τζιχαντιστές του ΙΚ και που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στη Συρία, στην πόλη Μπουκάμαλ που ελέγχει, η οργάνωση αποκεφάλισε οκτώ αντάρτες και στη συνέχεια διαπόμπευσε τις σορούς τους εκθέτοντάς τις δεμένες πάνω σε σταυρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

«Το ΙΚ εκτέλεσε την περασμένη εβδομάδα οκτώ άνδρες στην Μπουκάμαλ στην ανατολική Συρία κατηγορώντας τους ότι πολέμησαν εναντίον της οργάνωσης.

 

Οι αντάρτες αυτοί μάχονταν για την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως και το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο θεωρούσαν εχθρό τους και την τζιχαντιστική οργάνωση. Είχαν παραδοθεί στο ΙΚ», αφού είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους δινόταν χάρη, «όμως οι τζιχαντιστές τούς εκτέλεσαν και τους σταύρωσαν», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

 

Στο δυτικό Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει τη σφαγή τοπικών φυλών. Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 322 μέλη της σουνιτικής φυλής Αλμπού Νιμρ στην επαρχία Ανμπάρ και από αυτούς τα πτώματα 50 γυναικών και παιδιών βρέθηκαν πεταμένα μέσα σε ένα πηγάδι. Η Βαγδάτη δεν ανεφοδίασε έγκαιρα με πυρομαχικά και τρόφιμα τη φυλή, η οποία πολέμησε τους τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια τους.