Νέο ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Νέο ναυάγιο με νεκρούς σημειώθηκε σήμερα ενώ μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, άλλοι τέσσερις άνθρωποι πνίγικαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μέσα σε μία ημέρα στους 18.

Το πλοιάριο, που μετέφερε συνολικά 28 ανθρώπους, είχε αποπλεύσει από την περιοχή Καραμπουρούν στην επαρχία της Σμύρνης. Οι τέσσερις από τους επιβάτες του πνίγηκαν, άλλοι δύο αγνοούνται αλλά οι υπόλοποι διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι συνθήκες του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί.
Νωρίς σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 επιβάτες είχε αποπλεύσει τη νύχτα από την περιοχή του Αϊβατζίκ. Τα ξημερώματα, ενώ κατευθυνόταν προς τη Λέσβο, ανατράπηκε από μια ριπή ανέμου με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 14 από τους επιβάτες του. Οι υπόλοιποι 27 διασώθηκαν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη που αγνοείται.

«Το σκάφος πιθανότατα βυθίστηκε επειδή χτύπησε σε βράχους. Είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και άρχισε να μπάζει νερά όμως οι επιβάτες του αποφάσισε να συνεχίσουν την πορεία τους» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Τσανάκαλε, Χάμζα Ερκάλ. «Προφανώς στη συνέχεια έκαναν στροφή (σ.σ. για να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια) όμως βυθίστηκε πριν προλάβουν να φτάσουν στην ακτή» πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο