Νίκος Φίλης: Το παράλληλο πρόγραμμα δίνει προοπτική

«Το παράλληλο πρόγραμμα δίνει μια προοπτική για τη χώρα μας που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να φέρει», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος προσέθεσε ότι για να είναι αποτελεσματική η προοπτική αυτή είναι αναγκαίο να εντάσσεται σε έναν ορίζοντα αλλαγών στον ευρωπαϊκό χώρο.

Εν όψει και της εισαγωγής του σχετικού νομοσχεδίου για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα) στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο κ. Φίλης είπε πως το παράλληλο πρόγραμμα αφορά αντισταθμιστικές επιλογές στον χώρο της Εκπαίδευσης, στο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, στο θέμα των διορισμών αλλά και της ανόρθωσης της Εκπαίδευσης και του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης η κυβέρνηση κατόρθωσε να φρενάρει την πτώση των δημοσίων δαπανών για την Εκπαίδευση στο 2,8% επί του ΑΕΠ.

Το ποσό αυτό – σημείωσε ο υπουργός – αντιστοιχεί σε περίπου 300 εκ. περισσότερα από τον προϋπολογισμό για το 2016, όπως έχει προδιαγραφεί από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας πως και το Μεσοπρόθεσμο αυτό Πρόγραμμα αλλάζει με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ