Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης καταγγέλλει την πρόκληση πεταμένων βιβλίων!

kados-biblia-ampelokipoi-menemeni1

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου σε άρθρο του επισημαίνει πως αποτελεί πρόκληση να πετάς καινούργια βιβλία γυμνασίου και λυκείου εν καιρώ κρίσης.

Αναλυτικά:

«Περιφερόμενος πεζός στους δρόμους του δήμου μας το πρωινό της Κυριακής 4.10.15 το είδα κι αυτό. Στην οδό Π. Γρηγορίου Ε’ αριθμός 14, στους Αμπελόκηπους, έξω από τον μπλε κάδο ανακύκλωσης, πεταμένα κάτω στη γη σχολικά βιβλία Γυμνασίου και Λυκείου: τα Κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Χημεία, Η Ιλιάδα του Ομήρου, Μαθηματικά, Γεωγραφία, κλπ. Τα βιβλία καθαρά, σχεδόν άθικτα.

Φαίνεται πως ο κάτοχός τους δεν τα είχε ανοίξει καν. Γιατί αν τα είχε ανοίξει και τα είχε έστω και λίγο μελετήσει κάτι καλό θα είχε πάρει. Ίσως να μην τα πετούσε. Είναι κι αυτό ένα δείγμα των καιρών, της «βιβλιοφιλίας» μεγάλης μερίδας νεοελλήνων μαθητών αλλά και των γονέων τους. Μπορούσαν κάλλιστα να τα επιστρέψουν στο σχολείο τους, αφού τόσο πολύ τα «αγαπάνε».

Αν τα είχαν πληρώσει και δεν τους είχαν δοθεί δωρεάν από το κράτος, θα έκαναν το ίδιο;Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, με το κράτος να δαπανά τεράστια ποσά για την εκτύπωση σχολικών βιβλίων, μια τέτοια συμπεριφορά αποτελεί ύβρη. Είναι πρόκληση. Πάντα πίστευα ότι η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, κυρίως είναι κρίση πνευματική, κρίση αρχών και αξιών. Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας σε παρακμή. Υπάρχει όμως ελπίδα. Αρκεί ν’αλλάξει ο καθένας μας τον τρόπο θεώρησης των πραγμάτων. Να αλλάξει το μυαλό του για να αλλάξει κι η κοινωνία. Φαινόμενα όμως σαν κι αυτό προκαλούν θλίψη».

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας