Ο δήμος Θερμαϊκού έλυσε το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων

Η δημοτική διοίκηση πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αφενός έλυσε το μέγιστο πρόβλημα του δήμου και των δημοτών, που για χρόνια ήταν η αποκομιδή των απορριμμάτων, και αφετέρου εργάζεται συστηματικά ώστε να καταστεί η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου αυτόνομη και αυτάρκης.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η δημοτική διοίκηση παρέλαβε διαλυμένο εξοπλισμό κι έναν στόλο απορριμματοφόρων με οχήματα παλιά και ασυντήρητα, σχεδόν κατεστραμμένα.

 

Με αυτά τα δεδομένα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι ιδιώτες θα εξακολουθήσουν να συνδράμουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων έως ότου ο δήμος Θερμαϊκού αποκτήσει την κατάλληλη μηχανολογική υποδομή και μπορέσει να προσλάβει τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων. Υπενθύμισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή την τελευταία ημέρα της θητείας της ανέθεσε την αποκομιδή σε ιδιώτη για ένα χρόνο, με σύμβαση που λήγει στις 31-8-2015. Σημείωσε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στην επόμενη φάση θα γίνει μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού σε αντίθεση από την προηγούμενη διακήρυξη που προέβλεπε την συμφέρουσα και όχι την οικονομικότερη προσφορά .Η ωφέλεια που θα προκύψει για το Δήμο είναι 350.000 ευρώ σε σχέση με τη σημερινή με επιπλέον έκπτωση από τον διαγωνισμό που μπορεί να ξεπεράσει και τις 400.000€, που αποδεικνύει ότι η χρηστή και διάφανη διαχείριση της διοίκησης του Δήμου λειτουργεί τελικά υπέρ των δημοτών.
 Επίσης, η συνεργασία του δήμου με τον ιδιώτη θα μπορεί να διακοπεί οποτεδήποτε, με την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες με την απαιτούμενη πληρότητα, ενώ την αποκομιδή στην Αγ.Τριάδα την αναλαμβάνει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας.

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε τα εξής: «Η καθαριότητα αποκαταστάθηκε στο δήμο μας τους τελευταίους μήνες, από τη σημερινή δημοτική αρχή. Η προεκλογική μας δέσμευση για πλήρη αυτονομία και επάρκεια της υπηρεσίας καθαριότητας ισχύει εις το ακέραιον. Δυστυχώς παραλάβαμε ένα δήμο με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις και οργανωτικές αδυναμίες, που προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr