Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020”

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υποβολή χρηματοδοτούμενης πρότασης με τίτλο «CreACTivity Lab» στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014 – 2020 (Creative Europe 2014-2020)» και στην υποκατηγορία προγράμματος «Πολιτισμός, κατηγορία δράσης (1) Mικρότερης Κλίμακας, συνεργατικά έργα», ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 21ης τακτικής συνεδρίασης την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Στόχος του έργου είναι η διερεύνηση της μελλοντικής απασχόλησης στη μετα-βιομηχανική εποχή στη Θεσσαλονίκη και στη Μυλούζη της Γαλλίας, με δύο διαφορετικές προσεγγίσεις και με στόχο να προταθούν λύσεις και καλές πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ως συντονιστής εταίρος, προτείνει το σχεδιασμό μιας σειράς μαθημάτων κατάρτισης σχετικά με τη θεωρία και την πρακτική της καλλιτεχνικής και δημιουργικής παραγωγής, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες από τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκτείνονται από την καλλιτεχνική δημιουργία έως την παραγωγή και το συντονισμό.

Η εκπαίδευση θα αφορά νέους ανέργους, δημιουργικούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες, φοιτητές και αποφοίτους σχολών καλών τεχνών και εφαρμοσμένων τεχνών και πολλούς ακόμη ενδιαφερόμενους, όπως καλλιτέχνες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μουσικούς, ηθοποιούς, συγγραφείς, δημοσιογράφους, επαγγελματίες νέων τεχνολογιών, μηχανικούς ήχου και εφαρμογών φωτισμού, σκηνοθέτες, εφόρους μουσείων κ.λπ.

Οι δράσεις του προγράμματος προτείνεται να φιλοξενηθούν στο Διατηρητέο Κτίριο των πρώην Δημοτικών Σφαγείων που επαναχρησιμοποιείται ως Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.