Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ στο radio1d.gr

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν σε 571 σχολεία της χώρας οι χαμένες από τις μαθητικές καταλήψεις διδακτικές ώρες, για πρώτη χρονιά φέτος εντός των διακοπών του Πάσχα, έφερε οξύτατη κόντρα μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της ΟΛΜΕ. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Σταμάτης Νικολάου, μίλησε στο radio1d.gr και στη Γεωργία Γιολτζίδου για τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν αυτές τις ημέρες, τη στάση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τα κενά που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία όλη της χώρας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. 

Συγκεκριμένα, ο κος Νικολάου χαρακτήρισε "τιμωρητικό" το χαρακτήρα της παρέμβασης του Υπουργείου. Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον  Υπουργό Παιδείας ότι με το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής "απειλεί με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στις αναπληρώσεις των ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ". Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ κατήγγειλε επίσης ότι ορισμένοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν είχαν ενημερώσει τα σχολεία να καλύψουν τις χαμένες ώρες των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ ακόμη και τα σχολεία που κάλυψαν τις χαμένες ώρες, έχουν κληθεί να ανοίξουν πρόωρα. 
Ο κος Νικολάου αναφέρθηκε επίσης και στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα, το οποίο θα καταπατηθεί σε περίπτωση που το Υπουργείο κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για όσους συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας. Τέλος, κατήγγειλε ότι το Υπουργείο θέλει με αυτή του την κίνηση να "προλάβει τις επόμενες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για το νέο Λύκειο".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, σε 571 Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν από σήμερα, Τετάρτη, στα θρανία τους για να αναπληρώσουν τις ώρες μαθημάτων που χάθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο λόγω των καταλήψεων.  Ως απάντηση, η Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Ωστόσο, ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου προειδοποίησε χθες με πειθαρχικό έλεγχο όσους εκπαιδευτικούς θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα.

Ακούστε τη συνέντευξη του ΓΓ της ΟΛΜΕ, Σταμάτη Νικολάου στο Δρόμο της Εδέμ με τη Γεωργία Γιολτζίδου στο radio1d.gr ΕΔΩ

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr​