Ο Πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε τα 79α γενέθλιά του με χιλιάδες ευχές

ΦΩΤΟ:REUTERS

ΦΩΤΟ:REUTERS

Χιλιάδες καθολικοί πιστοί από όλο τον κόσμο, και όχι μόνο, θέλησαν να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στο πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος, σήμερα, γιορτάζει τα 79α γενέθλιά του.

O κύριος τρόπος επικοινωνίας με τον ποντίφικα, τον οποίο επέλεξαν οι πιστοί, είναι ο λογαριασμός του στο Twitter,στην διεύθυνση @Pontifex_it.

Μεταξύ των άλλων, έσπευσαν να ευχηθούν στον Αργεντινό Πάπα και οι γονείς των παιδιών που έχουν εισαχθεί στο καθολικό, παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Bambino Gesù, ζητώντας από τον Φραγκίσκο να προσευχηθεί για την γρήγορη ανάρρωση των μικρών ασθενών.

Οι δε Φραγκισκανοί καλόγεροι της Ασίζης, στο μήνυμά τους προς τον Πάπα, τονίζουν: «Οι πράξεις σου είναι γεμάτες ευσπλαχνία και ακολουθούν τον δρόμο που μας υπέδειξε ο Κύριος και ο άγιος Φραγκίσκος. Βρίσκεσαι στο πλευρό των τελευταίων, με απλότητα και έλεος, φέρεις τον λόγο του Ευαγγελίου στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου».

Την Τετάρτη, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, περίπου 15.000 πιστοί ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον λατινοαμερικανό Πάπα, με το παραδοσιακό μοτίβο «Happy birthday tο you», το οποίο στην ιταλική μετάφραση φέρει τον τίτλο «Tanti auguri a te».