Ο Πούτιν καλεί βρετανούς εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν το μαύρο κουτί του Su-24

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε Bρετανούς εμπειρογνώμονες για να συμμετάσχουν στην ανάλυση των στοιχείων του μαύρου κουτιού του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη συρο-τουρκική μεθόριο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το μαύρο κουτί του Sukhoi 24 που καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου από τα τουρκικά F-16 περισυνελέγη από τον ρωσικό στρατό και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να ανοιχτεί παρουσία «ξένων εμπειρογνωμόνων».

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους «προσκαλεί Βρετανούς ειδικούς να συμμετάσχουν στην ανάλυση των δεδομένων των μαύρων κουτιών του Su-24», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Το αίτημα του κ. Πούτιν διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την επικινδυνότητα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, συζήτησαν «την θεσμοθέτηση συνεργασίας στο επίπεδο διαφόρων κυβερνητικών δομών».

Το Κρεμλίνο δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για τη βελτίωση της στρατιωτικής τους συνεργασίας στο πλαίσιο της εμπλοκής τους στη Συρία ή για συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.