Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

 

Ο έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 9 Μαΐου για να παραστεί στις εκδηλώσεις της Ημέρας Νίκης κατά του Ναζισμού.

Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και για ενεργειακά ζητήματα, ενώ έγινε αναφορά στους αγωγούς South Stream και Turkish Stream. 

Ο Βλ.Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και για την ανάληψη των νέων καθηκόντων. 

«Ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Yπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.