Ο Σήφης νίκησε πάλι τον… κροκοδειλάκια

Η επιστροφή του Ολιβιέ Μπερά στην Κρήτη είναι πλέον γεγονός. Για τον διάσημο Γάλλο κροκοδειλάκια η παγίδευση του Σήφη, που συνεχίζει να κάνει… βόλτες στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα.

 

Χθες το βράδυ έγινε άλλη μία αναμέτρηση μεταξύ του Σήφη και του Ολιβιέ Μπερά με τον κροκόδειλο της Κρήτης να κερδίζει.

 

Ο διάσημος γητευτής κροκοδείλων από τη στιγμή που έφυγε από τη Κρήτη έψαχνε ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμά του για να επιστρέψει προκειμένου να βάλει ένα τέλος στις βόλτες του Σήφη στη λίμνη.

 

Αφήνει το σκοινί και πιάνει το δίχτυ.

 

Αυτή τη φορά ο Ολιβιέ Μπερά έφτασε στην Κρήτη με τον βοηθό του, τον Γάλλο Πέτρε Λεμά.

 

Χθες το βράδυ πήραν τα κανό τους, πήγαν στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών και με τα σκοινιά τους αναζήτησαν τον Σήφη. Μέσα στο κανό ήταν οι δύο ειδικοί αλλά και ο ερπετολόγος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πέτρος Λυμπεράκης.

Κατά τα ξημερώματα ήρθαν αντιμέτωποι με τον Σήφη ο οποίος – όπως φαίνεται – δεν τον φοβίζουν τα… σκοινιά.

 

Ο κ. Μπερά δύο φορές τον έπιασε με τα σκοινιά αλλά ο κροκόδειλος κατάφερε και πάλι να ξεγλιστρήσει.

 

Στη συνέχεια ξέσπασε δυνατή βροχή γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες παγίδευσης του κροκόδειλου με τους ειδικούς να φεύγουν από τη λίμνη.

 

Υπό άκρα μυστικότητα

 

Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιούνται οι προσπάθειες των ειδικών να πιάσουν τον Σήφη καθώς δεν θέλουν να επαναληφθεί το προηγούμενο περιστατικό που κάποιος πήγε με το αυτοκίνητό του και χρησιμοποιώντας τα φώτα του «προειδοποίησε» τον Σήφη για την ύπαρξη των ειδικών στη λίμνη.

 

Όπως ήδη έχει αναφέρει ο κ. Μπερά «Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κόσμος, ούτε φώτα, ούτε φασαρία την ώρα που προσπαθούμε να πιάσουμε τον κροκόδειλο» ενώ ο ίδιος θέλει να έχει οπτική επαφή με τον Σήφη και να βλέπει τα μάτια του.

 

 

Πηγή: cretapost.gr