Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας παρακολουθεί στενά και καθημερινά το πρόγραμμα πλειστηριασμών

Παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες και παρόλο που οι εταιρίες μέλη της Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (servicers) αποφάσισαν την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών, οι πλειστηριασμοί κατοικιών συνεχίζονται κανονικά. Μόνο τελευταία, από 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν συνολικά 785 πλειστηριασμοί εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν οι 479.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας που παρακολουθεί στενά και καθημερινά το πρόγραμμα πλειστηριασμών, ενημέρωσε για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση όλα τα κόμματα της βουλής. Είχε επικοινωνία μάλιστα με την πρώην υπουργό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προέβη σε σχετικές δηλώσεις για το θέμα. Οι συνεχιζόμενοι πλειστηριασμοί αποδεικνύουν την κοροϊδία της κυβέρνησης και των τραπεζικών ιδρυμάτων προς του Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται για μία ακόμα φορά από τις συνέπειες τις πανδημίας και μένουν απροστάτευτοι από τα «κοράκια» που επωφελούνται από την δυστυχία τους.

Ήρθε η ώρα για γενναίες ρυθμίσεις με μία σοβαρή νομοθετική παρέμβαση που να περιέχει το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ώστε να αποδείξουν έμπρακτα ότι αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται από τις συνέπειες τις πανδημίας για τις οποίες καμία ευθύνη δε φέρει ο Έλληνας πολίτης.