Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»

 Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες,  στην οποία οι Καλαμαριώτες έδωσαν δυναμικό παρόν και με την ενθουσιώδη παρουσία τους, ψήφο εμπιστοσύνης στο Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, έγιναν την Πέμπτη 18 Απριλίου  στις 7.30 το βράδυ (στη συμβολή των οδών Κοτυώρων και Μεταμορφώσεως), τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Συνεργασία για την Καλαμαριά».

Μετά την τελετή του Αγιασμού, ο κ. Μπακογλίδης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους πέντε δημοτικούς συμβούλους για την στήριξη και την προσφορά τους όλα τα προηγούμενα χρόνια της θητείας τους, οι οποίοι δεν θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα: Αγγελική Τσαπακίδου, Κυριακή Μπαλτατζή -Φοροπούλου, Δημήτρη Σαρήπουλο, Ματθαίο Αμπατζίδη  και Σταύρο Ζαμπέτογλου,

Συνεχίζοντας την ομιλία του εξέφρασε την «απόλυτη πίστη ότι το χρίσμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το δίνει η κοινωνία και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί. Συνεργαζόμαστε με δημοτικές παρατάξεις που έχουν τις ίδιες αξίες και το ίδιο οραματικό βλέμμα με εμάς για το μέλλον της πόλης μας. Με κοινές προγραμματικές θέσεις συστρατευθήκαμε σε έναν αγώνα ισότητας και δημοκρατικής διακυβέρνησης για την Καλαμαριά.

Διευκρίνισε  ότι, «Τίποτα δεν γίνεται χωρίς συλλογική δουλειά, στρατηγικό σχέδιο, συνεχή αξιολόγηση της στοχοθεσίας του. Με δημοκρατικό διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις ανανεώσαμε την παράταξή μας «Συνεργασία για την Καλαμαριά» με την «Πρωτοβουλία για την Καλαμαριά» της Αμαλίας Πασαλίδου και τους «Ενεργούς Πολίτες» του Μιχάλη Παναγιωτίδη» και διευκρίνισε «Αυτή η συνάντηση δεν είναι ευκαιριακή, στηρίζεται σε αξίες και αρχές του διέπουν τα μελλοντικά μας βήματα. Είμασταν και είμαστε ανοικτοί σε συναντήσεις και σε συγκλίσεις με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για έργα και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και προωθούν το μέλλον της πόλης μας».

Ξεκαθάρισε πως, ως άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, επί χρόνια δίνει καθημερινά τον αγώνα για τον τόπο του, και γνωρίζει πόσο δύσκολα γίνονται τα οράματα πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι θέλουν ρεαλισμό, επιμονή, υπομονή, ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και πολύ προσωπική δουλειά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισεότι οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε μία δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, μέσα σε ένα περιβάλλον που αναζητά εθνική πυξίδα, στόχους και λύσεις, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος αλλά και τις παθογένειες του παρελθόντος. Σε αυτές τις συνθήκες, πιστεύει ότι η αδιαπραγμάτευτη χειραφέτηση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι προϋπόθεση για την διαμόρφωση ενός πρωτοποριακού δήμου που στηρίζεται στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, για να προσθέσει «διαχρονικά πίστευα και πιστεύω πως η αλήθεια και η συνέπεια των λόγων και των πράξεων, πρέπει να είναι οι βασικές αρχές ενός Δημάρχου αλλά και κάθε ανθρώπου που πολιτεύεται· και έτσι πορευτήκαμε μέχρι τώρα. Ηγούμαι μιας ανανεωμένης δημοτικής παράταξης, με διευρυμένη κοινωνική στήριξη από ενεργούς πολίτες, που χαρακτηρίζεται από εμπειρία και γνώση των προβλημάτων της πόλης, γι’ αυτό και τα βήματα επίλυσής τους χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό, δυναμισμό και υπευθυνότητα».

Αδιάκοπη δοκιμασία· για να κρατηθεί ο Δήμος όρθιος

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των προηγούμενων ετών ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης, διευκρίνισε  «πως η περίοδος των 5 ετών για μένα, για τα εκλεγμένα στελέχη μας αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο ήταν μια αδιάκοπη δοκιμασία· ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης, ώστε να κρατηθεί ο Δήμος όρθιος και να διατηρήσει η Καλαμαριά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνικής της ταυτότητας. Παρά τη συρρίκνωση των οικονομικών πόρων, καταφέραμε να διατηρήσουμε έναν υγιή οικονομικά Δήμο, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και χωρίς να μετακυλήσουμε αυτή τη δυσπραγία στους συμπολίτες μας. Είμαστε περήφανοι για την κοινωνική πολιτική που ακολουθήσαμε, για τις παρεμβάσεις μας στις υποδομές και στο αστικό περιβάλλον, καθώς και για τις δράσεις που καθημερινά εξελίσσονται στην πόλη μας στον τομέα της γνώσης και του πολιτισμού.

Αναφερόμενος  στο κεφάλαιο των έργων, τόνισε με έμφαση ότι υπάρχουν δεσμεύσεις για την κατασκευή μεγάλων και μικρών έργων υποδομών, που ήδη έχουν ξεκινήσει, για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης και της αισθητικής ανάπλασης όλων των περιοχών του Δήμου, για μια ισόρροπη ανάπτυξη, για τη διαφύλαξη μέσα από ελεύθερους χώρους πρασίνου-πνεύμονες ζωής που εξακολουθεί να διεκδικεί ο Δήμος, την ανάδειξη της πολιτικής ταυτότητας με δράσεις παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού και αγωνίζεται για να διατηρηθεί η Καλαμαριά καθαρή με σύγχρονο εξοπλισμό που ανανεώνεται συνεχώς.

΄Οραμα της παράταξης είναι  μια Καλαμαριά ευρωπαϊκή ανοικτή πόλη, που συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή με την οικονομική δραστηριότητα, προστατεύει τον αστικό χώρο και το περιβάλλον, προσφέρει στους κατοίκους της σύγχρονες τεχνολογικά υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όλα αυτά, όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Θεοδόσης Μπακογλίδης,  συνθέτουν τον πολιτισμό της καθημερινότητας, το τρίπτυχο της ασφάλειας του πολίτη, της λειτουργικότητας της πόλης και της έντασης στον πολιτισμό.

Πριν καλέσει στο βήμα τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά» υπογράμμισε πως «πρόκειται για συμπολίτες μας που πιστεύουν στο όραμά μας, και έχουν τη θέληση να αγωνιστούν για την πραγμάτωσή του. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί με εμπιστεύονται και στρατεύονται συνοδοιπόροι μου στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Κλείνοντας την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης,  ο επικεφαλής της Θεοδόσης Μπακογλίδης. υπογράμμισε: «Με οδηγό τις ελπίδες μας και όχι τους φόβους μας θα συνεχίσουμε την πορεία μας, μία κοπιαστική αλλά και συνάμα συναρπαστική διαδρομή για την Καλαμαριά, την πόλη που τόσο αγαπάμε»..