Ο Θερμαϊκός γέμισε με δεκάδες νεκρά ποντίκια

Με μια δυσάρεστη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι όσοι έκαναν τη βόλτα τους στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

 

Πίσω από τα πανέμορφα πάρκα της νέας παραλίας, το καλαίσθητο ανακαινισμένο πλακόστρωτο και το γαλάζιο του Θερμαϊκού, δεκάδες νεκρά ποντίκια επέπλεαν στην επιφάνεια της θάλασσας, χαλώντας την όμορφη εικόνα. Τα νεκρά ποντίκια επέπλεαν μαζί με σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί στα νερά του Θερμαϊκού, από το ύψος του «Μακεδονία Παλλάς» μέχρι και τον Όμιλο.

 

Το θέαμα ήταν αποκρουστικό και δεν περνούσε απαρατήρητο από περιπατητές αλλά και τουρίστες που περνούσαν από το σημείο.

Η εικόνα προκαλούσε σοκ ακόμη και στους πιο αδιάφορους, καθώς τα τρωκτικά που επέπλεαν στη θάλασσα ήταν δεκάδες! Ύστερα από καταγγελίες κατοίκων, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο τον καθαρισμό του Θερμαϊκού από τα ψόφια ποντίκια που ξεβράστηκαν από τους αγωγούς.
 

«Πρόκειται για ποντίκια που υπήρχαν στους αγωγούς κάτω από την πόλη και όπως φαίνεται πνίγηκαν από τα νερά των βροχών που σημειώθηκαν στην πόλη πς τελευταίες μέρες. Τα ποντίκια κυκλοφορούν στους αγωγούς και είναι ζωντανά, όμως μετά πς βροχές παρασύρθηκαν και πνίγηκαν για να καταλήξουν στον Θερμαϊκό από τους αγωγούς» εξήγησε στη στην Εφημερίδα Δημοκρατία η Νικολέτα Τσικώτη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

 

Σύμφωνα με την ίδια, είναι αδύνατον να γίνει κάποιου είδους επέμβαση μέσα στους αγωγούς για να θανατωθούν τα ποντίκια. «Όταν εμφανίζεται το φαινόμενο, κυρίως έπειτα από έντονες βροχές, βγάζουμε έξω το καραβάκι που καθαρίζει την επιφάνεια της θάλασσας. Μερικές φορές μπορεί το σκάφος να κάνει καθαρισμό και το φαινόμενο να εμφανιστεί ύστερα από λίγο, οπότε το ξανά βγάζουμε» πρόσθεσε.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία