Ο Χυτά Μαυροράχης και το ρυθμιστικό στο επίκεντρο επίσκεψης του Γ. Τσιρώνη

Επίσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, λόγω της προγραμματισμένης μετάβασης του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στην Αθήνα για θέματα του Δήμου.

 

Κατά τη συζήτηση ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, για το οποίο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, προσθέτοντας ότι πρέπει να διευκρινιστεί ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων και πώς θα υλοποιηθεί. Ο Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα διερευνάται και σε αυτήν τη φάση στόχος του είναι να ακούσει όλες τις πλευρές, προκειμένου να επιλεγεί η ενδεδειγμένη λύση.

 

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, έδωσε στον Υπουργό το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης είναι αξιοσημείωτα, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου στην ανάπτυξη της κομποστοποίησης. Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι η πολιτική του Υπουργείου κινείται στην κατεύθυνση των μηδενικών αποβλήτων (zero waste), με αιχμή το διαχωρισμό των βιοαποδομούμενων αποβλήτων.

 

Οι εκπρόσωποι του Δήμου τέλος έθεσαν στον Υπουργό το ζήτημα του ρυθμιστικού σχεδίου, το οποίο καθυστερεί, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή του, ώστε ο Δήμος να εκπονήσει σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης (ΣΟΑΠ) σε επιλεγμένες περιοχές.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr