Οδηγοί με τα φορτηγά τους πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη των θυμάτων του “Norman Atlantic”

Πορεία με τα φορτηγά τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών και συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων πραγματοποίησαν σήμερα στη μνήμη των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος με το πλοίο “Norman Atlantic” οδηγοί φορτηγών. 

Οι οδηγοί ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Φορτηγού που κάλεσε τα μέλη του με την πορεία μνήμης να εκφράσουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων και συμπαράσταση στους συγγενείς τους.

Οδηγοί 35 φορτηγών συγκεντρώθηκαν το πρωί στην περιοχή της κεντρικής Λαχαναγοράς και κινήθηκαν στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών χωρίς να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Όταν η αυτοκινητοπομπή έφθασε στα διόδια των Μαλγάρων, οι οδηγοί στάθμευσαν τα φορτηγά στην άκρη της εθνικής οδού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση κρατώντας πανό με το σήμα του πένθους και με ερωτηματικά.

“Οργανώσαμε την πορεία στη μνήμη των θυμάτων του “Norman Atlantic” μεταξύ των οποίων ήταν φίλοι και συνάδελφοί μας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Φορτηγού, Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

“Αγωνιούμε για τους αγνοούμενους. Εννέα άνθρωποι αγνοούνται.

Έχουν περάσει τόσες μέρες και δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση” είπε ο κ. Μυλωνάς προσθέτοντας ότι οι οδηγοί φορτηγών είχαν την ευκαιρία στα διόδια των Μαλγάρων να συναντηθούν και να συνομιλήσουν και συγγενείς θυμάτων του “Norman Atlantic” που έφθασαν εκεί με τα αυτοκίνητά τους.

Αύριο η κηδεία του Ν. Παράσχη 

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο οδηγό Νίκο Παράσχη που έχασε τη ζωή του στα ναυτικό ατύχημα του πλοίου Normal Atlantic θα πουν αύριο, Κυριακή οι φίλοι και οι συγγενείς του.

Η σορός του άτυχου άνδρα, ήλθε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής, με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου από το Μπάρι της Ιταλίας και η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 11.30 π.μ. στην εκκλησία του Κάτω Γερακαρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο Νίκος Παράσχης, οδηγός βυτιοφόρου που μετέφερε ελαιόλαδο στην Ιταλία, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε στη θάλασσα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πλοίο Normal Atlantic, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, 50 μίλια βόρεια της Κέρκυρας.