Οδηγοί παρκάρουν στα «μονοπάτια» τυφλών!

Όργιο αυθαιρεσίας, αναισθησίας και παρανομίας εκτυλίσσεται καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με θύματα τους τυφλούς, που εκτός από τον προσωπικό γολγοθά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη παιδείας των συμπολιτών τους!

Καθημερινά τα πεζοδρόμια με τις ειδικές πλάκες-οδηγούς βαδίσματος για τους τυφλούς στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη βόρεια πλευρά του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι κατειλημμένα από παρκαρισμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τυφλοί να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν, καθώς «πέφτουν» πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αναγκάζονται να κάνουν ζιγκ ζαγκ με κίνδυνο να τους χτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο, καθώς υποχρεούνται να βγαίνουν στον δρόμο.

«Το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη σε μόνιμη βάση. Ακόμη και όταν υπήρχε Δημοτική Αστυνομία, αντιμετωπίζαμε σοβαρά προβλήματα όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, όπου υπάρχουν ειδικές πλάκες για πεζούς. Έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα σε φορείς της πόλης, ωστόσο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο» ανέφερε ο κ. Χρήστος, διερχόμενος πεζός από το πεζοδρόμιο στην Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης Σοφία Γκίκα επισημαίνει ότι αυτή η παρακμιακή κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη παιδείας των πολιτών. «Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η παντελής αδιαφορία για τα άτομα με αναπηρίες από τους συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία εξοικείωση με τις δυσκολίες μας, κανένας σεβασμός ώστε να καταλάβουν το λάθος που κάνουν. Η Πολιτεία θα έπρεπε να επενδύει στη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων γενεών και να πραγματοποιεί εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους» σημειώνει η κ. Γκίκα.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία