Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ακυρώνονται

Ακυρώνονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της αναπροσαρμογής του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων, κατόπιν τροπολογίας που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Χρεώσεις του αναπροσαρμοσμένου ΕΤΜΕΑΡ ποτ έχουν πληρωθεί θα συμψηφιστούν σε επόμενο λογαριασμό

 

Η σχετική τροπολογία προστέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και Τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920». Σύμφωνα με αυτήν, δεν ισχύουν οι αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015 και επιβαρύνουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις.

 

Οπως αναφέρεται στην τροπολογία, η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ενώ όσα ποσά τυχόν χρεώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα θα συμψηφιστούν στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

 

Με τον τρόπο αυτό, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο, «υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν ακυρώσει η ίδια η ΡΑΕ τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις, θα τις ακυρώσει η κυβέρνηση με δικές της παρεμβάσεις, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτάσσει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά αντίθετα καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

 

Πηγή: Έθνος