Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεσμεύτηκαν στον Μητσοτάκη για αλλαγές στις χρεώσεις των data

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκαν να αλλάξουν τις χρεώσεις στα data.

Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο κα΄ποιες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τι συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως θα πρέπει οι εταιρίες να ρίξουν τις τιμές, ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι συζήτηση έγινε σε παραγωγικό κλίμα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/synantisi-mitsotaki-etaireies-kinitis-tilefonias