Οι πιο εργατικοί και οι πιο τεμπέληδες Ελληνες ευρωβουλευτές

Ποιοι είναι οι πιο δραστήριοι και ποοι οι πιο αργόσχολοι ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν την Ελλάδα; Η έρευνα εντός της Ευρωβουλής για το θέμα αποδεικνύει ότι αν έπαιζε κανείς στοίχημα μάλλον δεν θα το έχανε για τον πιο άοκνο και τον πιο «χύμα» ευρωβουλευτή της χώρας. 

 

Για να δούμε όμως ποιοι αξίζουν τον μισθό των περίπου 8.000 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως ως ευρωβουλευτές. 

 

Πρώτος είναι ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος πρώην καθηγητής Πολιτικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος με 352 βαθμούς συνολικό σκορ απόδοσης σε επερωτήσεις και έρχεται 14ος στο σύνολο των 751 ευρωβουλευτών. Συμμετέχει στο 87% των ψηφοφοριών στην Ευρωβουλή.

 

Ακολουθεί ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με 299 βαθμό απόδοσης σε σύνολο επερωτήσεων ενώ είναι 48ος στη λίστα των ευρωβουλευτών και συμμετέχει στο 96% των ψηφοφοριών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

 

Τρίτος είναι ο Ελευθέριος Συναδινός, ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, με σκορ 256 (98ος στη λίστα) και με συμμετοχή στο 99% των ψηφοφοριών. 

 

Οι τεμπέληδες

 

Οι λιγότεροι ενεργοί Ελληνες ευρωβουλευτές έχουν πολύ χαμηλές επιδόσεις γεγονός που αποτελεί ντροπή για όποιον τους ψήφισε για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η επίδοσή τους δείχνει για ποιους λόγους ήθελαν τελικά και το πέτυχαν να γίνουν ευρωβουλευτές. 

 

Τρίτος από το τέλος των πιο οκνηρών ευρωβουλευτών είναι ο πρώην αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2004 και πρώην παίκτης αλλά και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης. Στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ζαγοράκης έλαβε σκορ 124 και είναι 689ος σε απόδοση στη λίστα των 751 ευρωβουλευτών συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συμμετέχει στο 70% βτων ψηφοφοριών στην Ευρωβουλή. 

 

Προτελευταία στη λίστα είναι η Ελίζα Βόζεμπεργκ, επίσης της Νέας Δημοκρατίας, με σκορ 112 (718η σε σύνολο 751 βουλευτών) και με συμμετοχή στο 57% των ψηφοφοριών της Ευρωβουλής. 

 

Τελευταίος ή καλύτερα πρώτος των πιο «ραχάτηδων» ευρωβουλευτών είναι ο με τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Παρά το σοβαρό ύψος του και την επίσης σοβαρή θεματολογία -γενικά- των ρεπορτάζ του και του λογοτεχνικού έργου του, ο κ. Κούλογλου έχει σκορ απόδοσης μόλις 96 βαθμούς και είναι 735ος στη λίστα των «751». 

 

Ο κ. Κούλογλου συμμετέχει μόλις στο 66% των ψηφοφοριών στην Ευρωβουλή.

 

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να θεωρήσουμε ως ελαφρυντικό για τον άνθρωπο των «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» και του tvxs.gr το γεγονός ότι ο Κούλογλου αντικατέστησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην έδρα του ευρωβουλευτή μόλις στις 27 Ιανουαρίου φέτος. 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr