Οι πλημμύρες ακύρωσαν τα ταξίδια των Σέρβων -Πτώση 5% στις κρατήσεις

Περίπου 5% λιγότεροι Σέρβοι τουρίστες θα πραγματοποιήσουν φέτος ταξίδια στο εξωτερικό μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ κατά 15-20% αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Σερβία, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA), Αλεξάνταρ Σένισιτς.

«Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών θα είναι υψηλότερος κατά 15-20%, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει μία αύξηση στην εισροή συναλλάγματος», δήλωσε ο κ.Σένισιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, Tanjug.

Όσον αφορά στους Σέρβους τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω τουριστικών γραφείων η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Τα προκαταρκτικά στοιχεία είχαν δείξει ότι ο αριθμός τους θα ήταν αυξημένος φέτος έναντι του 2013, καθώς οι έγκαιρες κρατήσεις (early bookings) είχαν καταγράψει μία αύξηση της τάξης του 15-20%. «Δυστυχώς σημειώθηκαν οι πλημμύρες και οι φυσικές καταστροφές και μειώθηκε σημαντικά η ζήτηση, ενώ προκλήθηκε και ένας μεγάλος αριθμός ακυρώσεων ταξιδιών», σημείωσε ο κ.Σένισιτς, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη παράγοντας που επηρέασε αρνητικά την τουριστική κίνηση των Σέρβων ήταν οι εξαγγελθείσες απολύσεις στον δημόσιο τομέα.