ΟΗΕ: Καταδίκη της επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σε χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή

 

Παράλληλα, το ΣΑ επαίνεσε την αντίδραση των ελληνικών Αρχών για την «άμεση αντίδραση στην έναρξη της έρευνας», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν οι δράστες.

 

Με κοινή ανακοίνωση που υιοθετήθηκε ομόφωνα, τα δεκαπέντε μέλη του ΣΑ «καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση», σημειώνοντας ότι υπήρξαν «δεκάδες πυροβολισμοί» στο κτίριο της Πρεσβείας. Επισημαίνεται δε η ανάγκη να «συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

 

Επίσης, τα μέλη του Σώματος συγχαίρουν την ελληνική κυβέρνηση για την «απερίφραστη καταδίκη» της τρομοκρατικής επίθεσης και την «άμεση έναρξη» της έρευνας.

 

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι «η τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και τις εκδηλώσεις είναι μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια» και ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες».