Όλγα Γεροβασίλη: Συμφωνία εργοδοτικών φορέων για λελογισμένη αύξηση εισφορών

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών συμφωνησαν οι κοινωνικοί εταίροι, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

«Αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθοιύν οι συντάξεις», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με της ηγεσίες ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι «στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει “το μη χείρον βέλτιστον”».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η λιγότερο επώδυνη λύση και η μικρότερη μετρήσιμη επιβάρυνση, φαίνεται να είναι τελικά, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων, συνολικά κατά μία μονάδα με επιμερισμό σε εργοδότες και εργαζόμενους και με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018, αλλά ουσιαστικά μέχρι την 1/1/17 και την εφαρμογή του νέου νόμου.

«Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.